Новини

У Вінниці розробляють Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді

8 червня 2021, 15:23

Планують проведення молодіжних форумів, конференцій, фестивалів та ярмарків.

Документ передбачає просвітницькі заходи: тренінги, семінари, квести, конкурси та екскурсії. Серед іншого, прем'єрні покази художніх та документальних фільмів вітчизняних режисерів, зустрічі з режисерами та акторами та багато іншого. Як розповіла заступниця міського голови Галина Якубович, Програму, розраховану на 2021-2023 рр., ініціювали громадські організації, оскільки вони комунікують з молоддю і знають їх потреби й запити. Свідоме ставлення молоді до своєї країни, мови, культури й традицій формує національну ідентичність. 

"Програма є досить необхідною, тому що ми знаємо, що документ спрямований на утвердження патріотизму, громадської свідомості, активної громадянської позиції наших дітей, молоді. Тому ми зробили таку комплексну Програму, де сформовано усі заходи, які вже проводились колись у нашій територіальній громаді, які ще будуть і плануються проводити, нові заходи у співпраці з громадськими організаціями", – розповіла Галина Якубович.

Програмою передбачено проведення молодіжних форумів, конференцій, фестивалів, ярмарок, краєзнавча робота, уроків пам'яті і "живої історії". Заплановані заходи до пам'ятних та історичних подій, у тому числі до Дня Конституції, Дня Незалежності України. Крім того, за словами начальниці відділу молодіжної політики міської ради Юлії Мончак, для військово-патріотичної підготовки залучатимуть учасники АТО/ООС.

"Тут передбачено проведення військово-спортивного табору для молоді, благодійних акцій, майстер-класів на підтримку ветеранів війни, воїнів АТО/ООС, зустрічі з учасниками Революції Гідності. Заходи проводитимуться із залученням дітей та молоді з числа переселенців, з тимчасово окупованої території та зони проведення ООС", – додала Юлія Мончак.

Після обговорення Програму винесуть на засідання виконкому, а потім – на сесію міської ради на затвердження.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :