Новини

У Вінниці СБУ повідомила про підозру ще одній прибічниці російської агресії

3 липня 2023, 10:35

Підозрювана відкрито підтримувала рашистів та звинувачувала Збройні Сили України в "обстрілах мирного населення у Донецькій та Луганській областях".

Як повідомили на ФБ-сторінці СБУ у Вінницькій області, 49-ти річна викладачка культури і мистецтв після початку повномасштабного вторгнення переїхала до Вінниці. Попри те, що через збройну агресію росії вона була змушена залишити свій дім, жінка виявилась стійкою прихильницею "руського міра".

У спілкуванні з родичами та знайомими вона регулярно поширювала кремлівську пропаганду. Жінка цитувала Кадирова і захоплювалася його "військовим талантом", стверджувала про "тисячі нацистів і неонацистів, які воюють у складі ЗСУ" на території Луганської області.

"Вона "переймалася" через злочини буцімто вчинені українськими військовими стосовно мирного населення та обстоювала, що "Україна взагалі має бути знищена як держава". Ініційована спецслужбою лінгвістична експертиза підтвердила факти протиправної діяльності фігурантки", - розповідають у СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч.1 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує до 3 років позбавлення волі.

Поділитися :