Новини

У Вінниці школярів навчатимуть створювати соціальні стартапи

10 грудня 2020, 14:47

Навчання проходитимуть учні 8-11 класів за затвердженою Міністерством освіти і науки програмою.

9 грудня у Хабі "Місто змістів" відбувся круглий стіл "Соціальне шкільне підприємництво в Україні: створіть перший стартап ще у школі". Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради. У рамках заходу презентували схвалений Міністерством освіти і науки України проєкт "Social Student Companies to Activate the Youth" та навчальний курс для учнів 8-11 класів "Соціальне шкільне підприємництво: створіть перший стартап ще у школі".

До розмови долучились представники департаменту освіти, департаменту економіки та інвестицій Винницької міської ради, департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, районного методичного центру закладів освіти Вінницької районної ради. 

"Проєкт передбачає розвиток теми соціального шкільного підприємництва, в рамках якого проводиться ряд активностей, в тому числі даний круглий стіл. Але ключовою метою є створити реальні соціальні шкільні фірми, які би працювали при українських школах, продавали товари, послуги та генерували якийсь дохід. Ми зараз в Україні маємо класну можливість створювати не просто шкільні підприємства, як це буває в світі, а одразу соціальні шкільні підприємства. Ця тема тільки розвивається. Як на мене, у нас є можливість зробити такий стрибок та почати робити те, до чого сьогодні весь світ тільки доходить", - розповів керівник освітньої платформи "School of ME" Артем Корнецький.

За словами Оксани Яценко, директорки департаменту освіти Вінницької міської ради, формування підприємницьких навичок у школярів дає можливість їм у майбутньому обрати професію, популярну на ринку праці.

"Формування навичок соціального підприємництва дуже важливе для всіх: школярів та батьків, територіальних громад і України. Для дітей насамперед тому, що це формування їхнього майбутнього, їхніх професійних комунікативних навичок, які знадобляться для того, щоб вибрати ту професію, яка потрібна і бути затребуваним на ринку праці. Школам - тому що вони роблять їх інноваційними, особливими в освітньому просторі. Територіальній громаді - тому що ми виховуємо соціально відповідальних громадян, які змінять їх майбутнє на краще", - зауважила Оксана Яценко.

Наразі триває процес навчання тренерів, які вже з наступного року проводитимуть заняття зі школярами. Їх будуть навчати, як саме створювати фірми і як з ними працювати. Додамо, у Вінниці цьогоріч реалізували подібний проєкт "Майстерня шкільних ініціатив: соціальне підприємництво", де учні вінницьких шкіл познайомилися з можливостями та перспективами створення соціального шкільного стартапу. 

Фото - сайт Вінницької міської ради.

Поділитися :