Новини

У Вінниці стартував відкритий архітектурний конкурс "Коцюбинський вдома"

2 квітня 2021, 14:42

Проєктні пропозиції щодо оновлення музею М. Коцюбинського та прилеглої до нього території можна подавати до 30 квітня.

Як інформують на сайті Вінницької міської ради, реєстраційні заявки на участь у "Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі на кращу проектну пропозицію ревіталізації території музею М. М. Коцюбинського з облаштуванням громадського простору на прилеглій території у м. Вінниці"  прийматимуть до 18 години 30 квітня.

Після цього відбудеться засідання журі першого туру конкурсу та оголошення результатів (17-18 липня). Далі, 26-27 липня, журі надішле учасникам другого туру пропозиції та зауваження щодо їх проєктів. До 6 вересня конкурсанти матимуть змогу подати доопрацьований варіант власної проєктної пропозиції. З 13 по 16 вересня триватиме засідання журі для визначення результатів конкурсу, офіційне оголошення яких відбудеться 17 вересня.

"У Вінниці буде втілено масштабний проєкт з оновлення території музею-садиби та площі літератора європейського масштабу Михайла Коцюбинського. Цей простір може стати не лише сучасною відпочинковою зоною для мешканців та гостей міста, а й привабливою туристичною локацією, що буде знайомити з постаттю Сонцепоклонника, чиє життя та творче становлення довгий час було пов’язане з Вінницею. Територія буде окреслена спільною концепцією, яка розкриватиме особистість письменника через враження вінничан і творчість сучасних архітекторів та дизайнерів", - наголосили організатори конкурсу.

Форма реєстрації на участь в архітектурному конкурсі "Коцюбинський вдома" доступна за посиланням.

Додамо, організатори конкурсу - КП "Інститут розвитку міст", департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, департамент культури Вінницької міської ради, Вінницький літературно-меморіальний музей М.М.Коцюбинського. Конкурс проводиться за підтримки проєкту "Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ".

Поділитися :