Новини

У Вінниці стартує прийом проєктів на конкурс "Бюджет громадських ініціатив"

1 квітня 2021, 09:31

Цьогоріч на реалізацію проєктів-переможців з міського бюджету виділять 10 мільйонів гривень.

Як повідомили на фейсбук-сторінці міської ради, ідеї на конкурс "Бюджет громадських ініціатив" прийматимуть з 1 квітня до 15 травня. Учасниками можуть стати вінничани та мешканці приєднаних сіл, яким виповнилося 16 років. Для цього необхідно заповнити форму проєкту та знайти підтримку ініціативи у вигляді підписів 10 однодумців. Цьогоріч жодних обмежень щодо кількості поданих проєктів від одного автора немає.

Проєкти-переможці будуть реалізовуватися в 2022 році. На це з бюджету міської територіальної громади буде виділено 10 млн грн, з яких 8 млн грн – на реалізацію ідей на території Вінниці, ще 2 мільйони – для втілення задумів мешканців приєднаних населених пунктів.

Свої ініціативи можна подавати на е-сервіс всеукраїнської платформи e-DEM "Громадський бюджет" та на електронну адресу Вінницької міської ради vinrada@vmr.gov.ua з поміткою "Бюджет громадських ініціатив".

Також проєкти прийматимуть і в паперовому варіанті за адресою м. Вінниця, вул. Соборна, 59. 

"Однак, враховуючи епідеміологічну ситуацію та карантинні обмеження, з метою належної реєстрації проєкту, автори мають попередньо зателефонувати до департаменту правової політики та якості міської ради (уповноваженого робочого органу конкурсу) за контактними номерами телефонів: 59-53-21; 59-51-59; 59-51-36; 59-51-55", - йдеться в повідомленні.

Актуальну інформацію про умови конкурсу, проєкти минулих років, а також аплікаційну форму проєкту можна знайти на сайті "Бюджет громадських ініціатив" та на всеукраїнському порталі Е-DEM (сторінка "Вінниця"), який з 2017 року є партнером конкурсу.

Додамо, проєкт "Бюджет громадських ініціатив" реалізовується у Вінниці вже всьоме. З 2016 року активні жителі міста подали 555 проєктів, з них 78  стали переможцями. У 2021 році буде реалізовано 17 проєктів.

Поділитися :