Новини

У Вінниці створили Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб

14 вересня 2023, 16:20

Метою нового органу є розв'язання питань, які пов’язані з реалізацією державної політики у сфері забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб, підтримки та захисту переміщеного бізнесу на території Вінницької громади.

Як повідомляється на сайті Вінницької міської ради, зі зростанням кількості вимушених переселенців у Вінниці, була створена Координаційна рада для надання підтримки тим, хто знайшов притулок у нашому місті. Це питання обговорили на засіданні виконавчого комітету міської ради 14 вересня.

"Внутрішньо переміщені особи – це люди, які були змушені покинути свою рідну домівку через російську агресію. Завдання департаменту соціальної політики та виконавчого комітету міської ради – підтримати вимушених переселенців. Це найважливіше завдання новоствореної Координаційної ради", – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Координаційна рада буде об'єднувати органи виконавчої влади, підприємства, громадські організації, а також міжнародні та наукові установи. У своїй роботі вона залучатиме внутрішньо переміщених осіб для спільної розробки та впровадження місцевих програм у сфері соціального захисту, зайнятості населення та інших питань.

Головою Координаційної ради буде призначено заступницю міського голови Галину Якубович.

Станом на 14 вересня 2023 року на обліку в департаменті соціальної політики перебуває 46 728 ВПО, зокрема, 11 259 дітей.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :