Новини

У Вінниці створили перший міський стандарт гостинності

6 жовтня 2020, 13:40

Учасники workshop по створенню стандарту гостинності розробляли  магніти, якими Вінниця може відрізнятися на фоні інших міст, задля посилення конкурентоспроможності туристичної індустрії міста.

Як розповів «Місту над Бугом» директор департаменту маркетингу міста та туризму міськради Олександр Вешелені,  єдиний для всього міста стандарт гостинності розробляється в Україні вперше. Він зазначив, що Вінницький стандарт гостинності створюють представники місцевого бізнесу та влади.  На початку жовтня відбувся workshop під час якого 20 рестораторів, готельєрів та маркетологів працювали над його концепцією та зробили перші кроки до успішного кейса впровадження місцевих правил гостинності, які допоможуть бізнесу ставати кращими на конкурентному ринку всієї України. Роботу координувала експертка з продажу і сервісу, сертифікована бізнес тренерка, спеціалістка зі створення і впровадження стандартів Оксана Марусич. 

«Міський стандарт гостинності в Україні у Вінниці розробляється вперше. Такий підхід до покращення рівня сервісу коли бізнес разом з місцевою владою спільно опрацьовують спільні правила, умовно кажучи, добровільні, це дійсно прецедент для всієї України й це до речі відзначила і тренерка, яка була залучена для розробки стандарту Оксана Марусич. Її дійсно, дуже щиро здивувало те, що ініціатива по розробці цього стандарту надійшла від бізнес-середовища і була підтримана міською владою». – розповів Олександр Вешелені. 

Розроблений стандарт підвищить конкурентоспроможність ресторанно-готельної сфери міста та об’єднає представників сфери HoReCa для розв'язання спільних питань, - зазначив Олександр Вешелені. Адже йдеться про документ, на основі якого можна буде розробляти внутрішні стандарти для кожного конкретного закладу з суто вінницькою ідеєю.  Наразі розроблений концепт Вінницького стандарту гостинності  доопрацьовується, щоб далі рекомендувати його для впровадження в закладах сфери гостинності нашого міста.

«Двадцять учасників workshop якраз виявили дуже велику зацікавленість, вмотивованість, вдосконалювати власний сервіс. Причому вдосконалювати і на рівні адміністрування, тобто керування процесами і обслуговування клієнтів, тобто безпосередня робота персоналу. Внутрішні стандарти, які розроблятимуться конкретними закладами, вони вже спиратимуться на готовий документ, з певними зафіксованими цінностями, скажімо уявленням про гостинність, які притаманні Вінниці. Дуже важливо, що учасники workshop продумували, як зробити цей сервіс суто вінницьким, якими елементами Вінниця може відрізнятися на фоні інших міст, тому вінницький присмак цього стандарту – однозначно має бути відчутним. Найближчий тиждень, два він буде якраз допрацьовуватись, щоб у листопаді його презентувати уже публічно» - розповів Олександр Вешелені. 

Фінальний документ презентують у листопаді. Проєкт «Вінницький стандарт гостинності: програма посилення конкурентоспроможності туристичної індустрії Вінниці» реалізує ГО «Спілка підприємців «СТІНА» за фінансування Уряду Канади через Фонд сприяння розвитку малих і середніх підприємств проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проєкт ПРОМІС) та за підтримки Вінницької міської ради.  

 

Поділитися :