Новини

У Вінниці створили ще 6 робочих місць для надання інтенсивної допомоги хворим на COVID-19

6 квітня 2021, 09:02

По три у міській лікарні №3 та пологовому будинку №1.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, наразі у міських лікарнях у відділеннях реанімації та палатах інтенсивної терапії облаштовано 90 місць для допомоги пацієнтам з важким перебігом хвороби. Навантаження на стаціонари значне. На сьогодні зайняті 75% ковідних ліжок.

Через зростання госпіталізацій хворих з COVID-19 Вінниця потребувала більше реанімаційних ліжок. На їх створення виділили додаткові кошти з бюджету громади - і наразі з'явилося ще 6 робочих місць для надання інтенсивної допомоги. По три у міській лікарні №3 та пологовому будинку №1, де лікують пацієнтів з коронавірусом.

"Що таке робоче місце у відділенні реанімації? Це в першу чергу комплекс складного устаткування, яке дозволяє підтримувати стан пацієнта і рятувати життя. Кожне функціональне ліжко оснащене сучасним апаратом штучної вентиляції легень, монітором пацієнта, який дозволяє контролювати життєво важливі функції, а також додатковим обладнанням – шприцевими дозаторами для введення ліків та інфузоматами", - розповів Сергій Моргунов.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :