Новини

У Вінниці створять українсько-французькі агрокластери та агрохаби

10 грудня 2020, 10:43

Також у рамках співпраці модернізують систему водопостачання та водовідведення у Вінниці.

9 грудня у Вінниці відбулась конференція за участі представників Посольства Франції в Україні, Вінницької міської ради, обласної адміністрації, аграрних компаній та Вінницького національного аграрного університету. Про це інформують на сайті Вінницької міської ради. Серед іншого, сторони обговорили напрямки подальшої співпраці:

  1. Створення агрокластера за участю промислових компаній та агровиробників Вінниці та Вінницької області у співпраці з французькою компанією VITAGORA.
  2. Створення агрохабу шляхом університетських обмінів, наукового співробітництва i впровадження освітньої програми з підготовки спеціалістів з аграрного i агропромислового напрямків за участі Університету Agrosup Діжон.
  3. Технічна експертиза, спрямована на стратегічне покращення системи питного водопостачання i водовідведення у м. Вінниці.
  4. Управління водними ресурсами, що використовуються для сільського господарства на рівні області.

"Питання, які включені до Проєкту децентралізованого співробітництва, є надзвичайно важливими та актуальними для міста та Вінницької області. Створення агрокластеру, агрохабу для Вінницького регіону має надзвичайно важливе значення, адже Вінницька область є аграрним регіоном, і досвід наших французьких партнерів є досить корисним. Я впевнений, що в перспективі ми матимемо позитивний результат. Інші питання, які є складовою проекту, – покращення системи питного водопостачання та водовідведення міста та питання управління водними ресурсами. Як на мене, це стратегічні питання", – зазначив перший заступник голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон.

Нагадаємо, Вінницька міська рада та Вінницька обласна державна адміністрація з січня 2019 року реалізують Проєкт децентралізованого співробітництва із м. Діжон, регіону Бургундія Франш-Конте, Франція. 

"Звичайно, і місто Вінниця, і Вінницька область, і французька сторона хотіли швидше розвивати цей проєкт, але, на жаль, через коронавірус відбулись певні затримки. Другою причиною відстрочення проекту є те, що відбулись вибори у наших країнах. Нам пощастило з результатами виборів: і у Франції, і в Україні особи, які були на початку співробітництва, залишилися на своїх посадах, і тому ми можемо сподіватися, що той час, який ми втратили на початку співробітництва, ми зможемо швидко наздогнати", - запевнив Президент компанії BETEN Ingenierie Жан Рош.

Фото - сайт Вінницької міської ради.

Поділитися :