Новини

У Вінниці сучасною туристичною навігацією ознакували тринадцять історичних пам'яток

14 вересня 2020, 09:58

Вони оснащені QR-кодом, NFC-чіпом, просканувавши які, будь-хто може дізнатися інформацію про об’єкт. 

Як зазначають у департаменті маркетингу міста та туризму сучасна туристична навігація не лише допомагатиме  вінничанам й  туристам отримувати вірогідну інформацію про той чи інший туристичний об'єкт зручною  для них мовою, але й допомагатиме збирати дані щодо кількості сканувань і фіксувати туристичну статистику. 

У продовження розвитку туристичної навігації в місті, цього року ще 13 об'єктів, переважно в історичному центрі міста, були ознаковані сучасною туристичною навігацією:

  • Арка Центрального парку;
  • Вежа Артинова;
  • Будівля міської думи;
  • Будівля реального училища (Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ); 
  • Костел Пресвятої Діви Марії Ангельської;
  • Спасо-Преображенський кафедральний собор;
  • Єзуїтський монастир (Державний архів Вінницької області);
  • Миколаївська церква та дзвіниця;
  • Садиба Боруха Львовича;
  • Садиба капітана Четкова;
  • Садиба Длуголенцького;
  • Палац Ґрохольських;
  • Обласна психоневрологічна лікарня ім. акад. О. Ющенка.

Текст про той або інший туристичний об’єкт на табличках написаний  двома мовами – українською та англійською, також продубльований шрифтом Брайля.У жовтні минулого року такі таблички встановили біля різних туристичних точок у мікрорайоні Вишенька, цього разу – в центрі Вінниці. На табличці, яка з’явилась на будівлі костелу  Діви Марії Ангельської вперше в Україні також використали польську мову. 

Наразі на фінішній прямій процес затвердження Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року. Цього тижня відбулися слухання, під час яких громадськість підтримала цей документ, а в четвер на засіданні виконкому було схвалено проект рішення, який буде винесено на розгляд депутатів на найближчу сесію Вінницької міської ради. Інформаційні таблички є частиною оновлення всього туристичного знакування у місті. Наступним кроком стане розробка комплексної туристичної навігації, яка відкриватиме нові можливості зручного та комфортного пересування містом, отримання достовірної інформації як для гостей, так і для самих вінничан, - зауважив Андрій Очеретний, заступник Вінницького міського голови.

Зі слів директора департаменту маркетингу міста та туризму Олександра Вешелені, сучасна туристична навігація не лише допомагає вінничанам та туристам отримувати достовірну інформацію про той чи інший туристичний об'єкт на зручній для них мові, але й дає змогу збирати дані щодо кількості сканувань і фіксувати туристичну статистику. 

«Щомісяця ми отримуємо статистику, яка включає в себе як загальну кількість сканувань, окремо по кожному об'єкту, відсоток співвідношення українців та іноземців, співвідношення iOS- та Android-пристороїв і, що дуже важливо, ми бачимо розбивку по містах і країнах. За останні 10 місяців в мікрорайоні Вишенька були зафіксовано понад 1,5 тисячі сканувань, з них 47% - це туристи. Серед гостей нашого міста переважають кияни, харків'яни, одесити, а серед іноземців найбільше було сканувань з англомовних країн, зокрема з Великобританії та США, і навіть одне сканування з Ісландії», - розповів Олександр Вешелені.

Нові інформаційні таблички розроблені креативною компанією MoreInfo, яка співпрацює з понад 15-ма містами в Україні й Казахстані. Загальна кількість табличок MoreInfo нараховує близько 600 штук. Усі таблички виготовлені з сучасного матеріалу - композиту (товщиною 3 мм), який стійкий до атмосферного впливу, не вбирає воду, жаро та морозостійкий, ударостійкий, вогнестійкий, стійкий до багатьох хімічних розчинів.

 

 

 

Поділитися :