Новини

У Вінниці тестуватимуть круговий рух на розі вулиць Коріатовичів й Оводова

12 березня 2021, 20:06

Тестування стартує в суботу, 13 березня.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, вулиця Князів Коріатовичів та Староміський міст - одні з найбільш перевантажених ділянок у місті, де трафік дуже інтенсивний. В години пік тут постійні затори. Задля збільшення пропускної здатності транспорту на перетині цих вулиць, компанія "Урбан Прогрес" на замовлення КП "Агенція просторового розвитку" провела моделювання реорганізації руху на перехресті, запропонувавши влаштувати тут саморегульований рух по колу.

Попередні результати моделювання свідчать, що це дозволить збільшити пропускну здатність перехрестя на 30% у порівнянні з існуючим світлофорним регулюванням. Але для цього потрібно протестувати це рішення на практиці. Тому сьогодні, 12 березня, працівники КП "СМЕД ОДР" нанесли на перехресті розмітку.

"Це тимчасова розмітка, яка згідно з стандартом ДСТУ наноситься помаранчевою фарбою. Нею виділено саме коло, яке передбачається радіусом в 4 метри, а також позначені смуги для автотранспорту. Коло також буде огороджено пластиковими дорожніми блоками. Уже встановлені дорожні знаки 4.10 (рух по колу), які відкриють в суботу, 13 березня, коли почнеться тестовий режим і буде вимкнуто світлофорне регулювання", – розповів т.в.о директора підприємства "СМЕД ОДР" Сергій Чернов.

У разі, якщо тестування доведе ефективність запропонованого рішення щодо влаштування саморегульованого кругового руху на перехресті вулиць Коріатовичів та Оводова, воно буде впроваджено на постійній основі.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :