Новини

У Вінниці триває будівництво багатоповерхівки на Привокзальній за програмою "Муніципальне житло"

17 липня 2023, 12:58

Там вже облаштували паркінг та почали зводити перший поверх будівлі.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, підземний паркінг будинку матиме подвійне призначення. Зокрема, його можна буде використовувати як укриття у разі сигналу "Повітряна тривога". У міській раді зазначають, що аналогічну систему використали при будівництві двох попередніх муніципальних будинках по вулиці Бортняка та на 600-річчя в межах однойменної програми.

"Наразі там встановлюють вертикальні елементи першого поверху будинку. Будівництво ведеться монолітно-каркасним методом з дотриманням новітніх енергозберігаючих технологій. Об’єкт облаштовується всіма необхідними інженерними системами та комунікаціями. Будинок буде енергоефективним та доступним для людей з інвалідністю. Проєктом передбачені додаткові приміщення для торгівлі та офісів, а також освітянський хаб", - розповів заступник міського голови Андрій Очеретний.

На сьогодні Програмою "Муніціпальне житло" скористалися вже 57 сімей з різних категорій учасників. Найбільшу кількість – 20 квартир придбали особи з категорії “Учасники бойових дій”.

Також нагадують, що з 10 до 24 липня 2023 року триває додаткова реєстрація кандидатів на участь у Програмі. 


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :