Новини

У Вінниці триває реконструкція бібліотеки-філії №16

1 лютого 2021, 14:59

Загалом за останні 5 років у місті капітально відремонтували сім бібліотек.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, у бібліотеці-філії №16, що на вул. Бучми, основні будівельні роботи завершили наприкінці минулого року. Замінили дах, встановили нові енергозберігаючі вікна та двері, утеплили фасад та оздобили його. Також до будівлі бібліотеки підвели воду та каналізацію - до цього в приміщенні зручностей не було.

Окрім цього, відбулась модернізація системи опалення. Також зробили в бібліотеці невелике перепланування, виділивши зони для активностей та відпочинку, адже раніше тут були лише велика читальна зала та абонемент.

Наразі триває налагодження роботи інженерних комунікацій, потім оновлене приміщення обладнають сучасними меблями та технікою. Наступним етапом реконструкції стане благоустрій прилеглої території. Це буде зона відпочинку та простір для проведення заходів open-air.

"Бібліотека-філія №16 минулого року розташовувалась у старій аварійній будівлі, а зараз має відремонтоване гарне приміщення. Тепер заклад не впізнати, кажуть мешканці Малих Хуторів і чекають на відкриття читальні – адже вона єдина у цьому мікрорайоні. Зазначу, що за останні п’ять років капітально відремонтували сім бібліотек, які зі звичайних читалень перетворились в інтегровані культурно-освітні центри. Важливо, щоб вінничанам було цікаво і приємно відвідувати бібліотеки, а персоналу комфортно працювати", - зауважив Сергій Моргунов.

Фото: Facebook/Сергій Моргунов

Поділитися :