Новини

У Вінниці триває шкільний етап конкурсу "Бюджет шкільних ініціатив"

11 березня 2021, 09:17

Наразі розпочалось голосування за проєкт, який боротиметься за перемогу на міському етапі конкурсу.

Як ідеться на сайті Вінницької міської ради, сьогодні, 11 березня, у школах міста розпочалось голосування за проєкти, запропоновані шкільними координаційними радами в рамках конкурсу "Бюджет шкільних проєктів". Віддати свій голос учні зможуть до 18 березня включно. За результатами голосування проєкти-переможці (по одному від кожного закладу) далі будуть представлені на міському етапі конкурсу.

Конкурс "Бюджет шкільних проєктів" проходить третій рік поспіль. Цьогоріч є декілька новацій: по-перше, фонд конкурсу збільшили на півмільйона гривень (зараз він складає 2,5 млн грн); по-друге, він поширюється і на заклади середньої освіти новоприєднаних територій. Крім того, вперше застосували в якості пілотного проєкту електронне голосування на спеціальній онлайн-платформi E-DEM.

На шкільному етапі голосування цим інструментом скористались 16 шкіл.

"Координатори програми у цих 16 закладах вже пройшли навчання як працювати з системою, створили конкурси та зареєстрували проєкти, які шкільні автори і авторки винесли на розсуд шкільних громад. Пілотування електронного голосування ми запроваджуємо у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні в рамках проєкту "Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні" та швейцарсько-української програми EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Швейцарією", - розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. 

Для того аби віддати свій голос, учні отримають персональне посилання для входу на платформу, де зможуть переглянути усі проєкти, які були винесені на голосування. Кожен з них має короткий опис і візуалізацію ідеї, терміни реалізації, кошторис та інформацію про авторів. Далі учаснику голосування потрібно обрати проєкт, який він хоче підтримати, натиснути кнопку"Проголосувати" і підтвердити свій вибір. Решта закладів, не зареєстрованих на онлайн-платформi E-DEM, планують проводити шкільний етап голосування через гугл-форму або в інший спосіб за рішенням шкільних координаційних рад. 

Поділитися :