Новини

У Вінниці триває тренінговий курс "Батьківство в радість"

16 лютого 2023, 13:21

Його першими слухачами стали 10 мам та татусів, які виховують дітей до шести років. 

Як повідомляють на сайті міської ради, тренінговий курс «Батьківство в радість» стартував торік – наприкінці листопада. Заняття відбуваються щотижня і розраховані на 12 зустрічей. Їх проводить психологиня дитячої точки СПІЛЬНО Тетяна Григораш. Наразі це вже її 10 зустріч із учасниками тренінгу. Кожна триває по 2 години з невеличкою перервою на чай-каву. Після чого батьки отримують домашнє завдання.

«Тренінговий курс не випадково має назву «Батьківство в радість», адже його основна мета дати матусям та таткам усвідомлення того, що батьківство – це відповідально, але водночас може бути із насолодою. Ти можеш зростати сам зі своєю дитиною. Червоною ниткою через весь цикл проходить у першу чергу турбота про себе, тому що, коли ми маємо відповідний ресурс, можемо поділитися ним із іншими», – ділиться психологиня дитячої точки СПІЛЬНО Тетяна Григораш.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Проєкт розрахований на батьків, які мають дітей до 6 років, але водночас добре підходить й для тих, хто виховує підлітків. Зокрема у групі є батьки, в яких троє дітей, є батьки, які усиновили малюка, або ж ті, у яких дитина з інвалідністю. Але всіх їх об’єднує бажання набути нових навичок та вмінь.

«Цей тренінг «Батьківство в радість» дуже виявився для мене актуальним. Він про свідоме батьківство. Отримала багато пізнавальної, корисної та цікавої інформації. Особливо сподобалося заняття, на якому нас навчали, як дивитися на світ очима дітей в буквальному розумінні. Для цього потрібно було просто присісти та згадати, що ми теж колись були дітьми», – розповідає слухачка курсу Оксана Фільчук.

Організація навчання для батьків стала можливою за сприяння Вінницького міського центру соціальних служб та впроваджується у межах Проєкту # Спільно Соціальні послуги, ініційованого Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW).

Поділитися :