Новини

У Вінниці триває всеукраїнський чемпіонат зі спортивної акробатики

24 вересня 2020, 11:18

За дипломи і медалі змагаються  команди з Києва та дев’яти областей України, у віковій категорії від 11 до 16 років. Вінниччину на акробатичних змаганнях представлятимуть 24 спортсмени.

Як розповіла «Місту над Бугом» виконувачка обов’язків директорки вінницької дитячо-юнацької спортивної школи зі складно координаційних видів спорту Наталя Голяк, Вінниця приймає всеукраїнський чемпіонат зі спортивної акробатики. Змагання проходять на базі спорткомплексу «Авангард». За дипломи й медалі змагаються  команди з Києва та дев’яти областей України. А це 152-а учасника, у віковій категорії від 11 до 16 років.

Вінниччину на акробатичних змаганнях представляють 24 спортсмени. За її словами, змагання проходять з дотриманням усіх протиепідемічних вимог. Перед початком  спортсменам обробляють руки антисептиками, дезінфікують приміщення. Під час виконання вправ спортсменам дозволили знімати захисні маски, лише  судді та організаційний комітет працюють в засобах індивідуального захисту.

«Це динамічна вправа, комбінована вправа та балансова вправа. Є вимоги проведення даних державних змагань, у нас обмежена кількість учасників, по регламенту змагань команда складалась із двадцяти п’яти спортсменів від регіону не більше. В залі одночасно перебуває не більше п'ятдесяти осіб, спортсмени які виступили на килимі, зробили свою вправу, яку вони виконують в цей час, вони разом з тренером та хореографом покидають змагальний килим і покидають спортивний комплекс» - зазначила Наталя Голяк  

Чемпіонат України зі спортивної акробатики фінішує в п’ятницю, 25 вересня. Для того, щоб уникнути масового скупчення людей, церемонію нагородження спортсменів проводять щодня, по завершенні змагань у кожній з виконаних вправ.

У перші два дні  акробатичних змагань вінницька команда вже поповнила свою скарбничку нагород.

«Є переможці, є призери чемпіонату України по динамічній та балансовій вправі. Це жіноча пара Катерина Пагмет, Софія Цука, третє місце Ангеліна Чернявська, Рузана Вечерук. Серед жіночих групових вправ третє місце зайняли дівчатка Дар'я Онуфрієва, Анастасія Кравець» - повідомила Наталя Голяк   

Фото Вінницької ОДА 

Поділитися :