Новини

У Вінниці тролейбус з автономним ходом вийшов на маршрут №12а «Гніванське шосе - Немирівське шосе»

22 жовтня 2020, 11:54

Тролейбус «VinLine» не потребує додаткових контактних мереж, оскільки оснащений акумулятором на 20 км автономного ходу, що значно прискорило його вихід на маршрут. 

Як зазначив на своїй сторінці у Фейсбук вінницький міський голова Сергій Моргунов, сьогодні вийшов на рейс тролейбус по новому маршруту - №12а «Гніванське шосе - Немирівське шосе». Внаслідок можливості автономного ходу тролейбуса продовжили маршрут на 3,3 км. Тепер з кінцевої зупинки «Вул. Юзвинська» пасажири зможуть доїхати до «ТОВ «Грін Кул» на Немирівському шосе.

«Ідея пустити тролейбус по Гніванському шосе виникла, коли ми проводили комплексну реконструкцію цієї магістралі. У зв’язку зі збільшенням меж міста, цей район досить активно розвивається. І потреба у громадському транспорті зростає» - зазначив Сергій Моргунов.

Серед іншого, він наголосив на відсутності потреби протягувати по даному маршруту  контактні мережі та будувати додаткові підстанції. Адже «VinLine» оснащений акумулятором на 20 км автономного ходу.

«Це перспективний та вигідний економічно напрямок роботи. Разом з тим, будемо оновлювати рухомий склад і за рахунок екологічних автобусів на газі та електробусів», - зауважив Сергій Моргунов.

Поділитися :