Новини

У Вінниці учні п'ятої школи можуть переводитися на дистанційну форму освіти

30 серпня 2022, 16:24

З 1 вересня Вінницька початкова школа № 5 може забезпечувати навчання за дистанційною формою. Тож учні  зараховуватимуться (переводитимуться) на дистанційну форму освіти на підставі заяви одного з батьків (або особи, які їх замінюють).

На сайті міськради пишуть, що в умовах війни дуже важливо, аби усі діти мали можливість здобувати освіту. Тому батьки мають можливість обрати, в якій формі будуть навчатись їхні діти й підбирати відповідний заклад освіти, який зможе задовольнити їхні запити.

Директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко зазначила, що підготовка закладів освіти Вінницької міської територіальної громади до нового навчального року відбувається в умовах комунікації з усіма учасниками освітнього процесу і, особливо, з батьками школярів. 

Намагаємось сформувати таку освітню систему міста, яка з одного боку буде безпечною, з іншого – якісною. Педагогічні колективи, які дбають про збереження високого рівня освіти в своїх закладах, тестують різні методичні рекомендації, використовують сучасні методи та новітні технології. Ми знаходимось в постійному пошуку вдосконалення освітнього процесу в тих складних умовах, в яких сьогодні опинилась вся країна. Один із таких кроків – запровадження на базі КЗ «Вінницька початкова школа № 5» дистанційної форми навчання, - каже пані Оксана. 

Дистанційне навчання у закладі організують відповідно до Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого галузевим Міністерством, і буде здійснюватися відповідно до освітньої програми.

За потреби дистанційне навчання може бути організоване за індивідуальним навчальним планом.

Планується, що вчителі школи № 5 працюватимуть з дітьми за новими алгоритмами, використовуватимуть сучасні навчальні онлайн-платформи, щоб дітей глибше залучати до освітнього процесу і отримувати гарний результат. Для цього є вже низка напрацювань.

Школа турбується про те, щоб діти початкових класів мали змогу навчатись якісно. Дистанційне навчання з використанням мультимедійних програм дозволить це зробити, - говорить директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Поділитися :