Новини

У Вінниці в будинку на провулку Цегельному, 14 оновили мережу опалення

13 березня 2024, 17:05

Днями комунальники завершили тут капітальний ремонт, тож у житловому будинку опалювальний сезон для мешканців тепер проходитиме комфортніше та надійніше.

Як повідомляє Вінницька міська рада, це вже друга багатоповерхівка, де з початку року вдалось виконати ремонтні роботи. Стара мережа зносилась з часом та потребувала невідкладної заміни.

«Фактично, нам довелось виконувати капітальний ремонт, щоб не наражати людей на ризик в один момент залишитися без опалення, – говорить директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький. 

За словами очільника департаменту, хоч цьогоріч Вінниця зосередила основну увагу на підтримці наших Захисників та Захисниць, місто все ж має дбати й про стійкість критичної інфраструктури, адже йдеться про базовий комфорт містян.

Загалом на пріоритет «Стійкість» цьогоріч у бюджеті громади передбачено 1 мільярд 204 мільйони гривень, а це – 40 % коштів, які не входять до захищених статей.

«Завдяки тому, що виконані роботи дозволяють запобігти аварійним поривам, це дозволяє заощаджувати до 15% теплоресурсів», – зазначає Віталій Місецький.

В процесі капремонту працівники підрядної організації замінили старі металеві зношені труби поліпропіленовими. Вони не піддаються корозії, відтак це значно збільшує їх термін експлуатації.

Всього протягом року у Вінниці планують замінити внутрішньобудинкові мережі у 6 багатоквартирних будинках.


Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :