Новини

У Вінниці в дворі муніципального будинку на Поділлі висадили близько 30 дерев

29 вересня 2022, 10:18

Серед нових насаджень клени, бузок, катальпи, церсиси, а також екзотичні металеві та тюльпанові дерева. 

Я написав на своїй сторінці заступник міського голови Андрій Очеретний, фахівці обрали довговічні та невибагливі дерева, які люблять теплу погоду та водночас мають стійкість до зимових морозів. Окрасою двору стане тюльпанове дерево, листя якого нагадує квіти.

Всім відомо, що крім естетичного вигляду зелені насадження очищують повітря від забруднення та пилу, а також збагачують його киснем. Створення нових зелених зон - це дієвий у спосіб боротьби зі змінами клімату та концентрацією вуглекислого газу в атмосферному повітрі. Якщо паралельно зменшити кількість автотранспорту у місті - з'явиться більше простору та чистого повітря, - йдеться в дописі.

Заступник міського голови зазначив, що навесні чи восени у Вінниці висаджують молоді дерева у дворах багатоповерхівок, капітально відремонтованих вулиць, медичних та навчальних закладів. 

Дбаючи про екологію, цьогоріч Вінниця стала першою громадою в Україні, де затвердили декларацію про Зелений курс міста, основою для якого став Європейський зелений курс. Андрій Очеретний зазначив, що цей крок - логічне продовження довгострокових планів зеленого розвитку громади, які закріплені в Стратегії 3.0 та в Концепції інтегрованого розвитку до 2030 року.

Україна впевнено розвиває екологічний напрямок і вже напрацьовує рішення по зеленій відбудові після перемоги у війні. Перший крок, нагадаю, був зроблений у 2016 році - йдеться про ратифікацію Паризької угоди, яка регулює заходи зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 року. В березні 2021 року Кабмін затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року з визначеними заходами щодо декарбонізації економіки, підвищення енергоефективності та розвитку відновлювальних джерел енергії, - підсумував Андрій Очеретний.

Поділитися :