Новини

У Вінниці в медмістечку встановили новий кріогенний кисневий газифікатор

18 серпня 2021, 09:06

До нього під’єднають першу міську та багатопрофільну лікарні, пологовий будинок і кардіоцентр.

Як інформує на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, відтепер завдяки цьому обладнанню забезпечення медичним киснем буде гарантовано стабільним, адже лікарні матимуть три джерела кисню (два газифікатори і балонна рампа).

Нове устаткування німецького виробництва. Кріоцистерна розрахована на зберігання 20 тонн рідкого кисню. Через спеціальні газифікатори рідкий кисень переходитиме в газоподібний стан. А далі – по кисневій магістралі до кожного ліжка стаціонару чи реанімації.

Медики кажуть, що новий газифікатор дозволить повністю забезпечити потреби пацієнтів у кисневій терапії, головне – стабільно, у спокійному режимі. Завдяки цьому обладнанню заклади зможуть витримувати рекордні піки навантаження. Як це було під час спалахів коронавірусу.

"Встановлення додаткового кисневого газифікатора ми передбачали у рамках модернізації централізованої системи киснезабезпечення. Важливо, щоб міські заклади були готовими до можливої хвилі COVID восени. Але головне, щоб вінничани дбали про своє здоров’я і вакцинувалися, щоб захистити себе і близьких!" – наголосив Сергій Моргунов.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :