Новини

У Вінниці в першому пологовому будинку розгорнуть ліжка для лікування пацієнтів з COVID-19

9 жовтня 2020, 12:43

Міський голова  повідомив, що на базі пологового будинку №1 розгорнуть 110 ліжок для хворих на COVID-19 та підведуть до них кисень. Сергій Моргунов запевнив, що у місті працюють над розширенням ліжкового фонду та створенням кисневої магістралі.

 

Потужності першого пологового будинку залучають для лікування хворих на коронавірус. Тут планують  розгорнути 110 ліжок. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов на позачерговому засіданні сесії міської ради.  Він також заспокоїв  майбутніх мам, та запевнив, що вони отримають  необхідне медичне обслуговування.

"Одразу скажу, що всі майбутні мами можуть не переживати. Буде надана відповідна допомога, або лікування в центрі матері і дитини та пологовому будинку №2", - сказав Сергій Моргунов. 

Перш ніж перший пологовий почне приймати пацієнтів  хворих на COVID-19, там облаштують  кисневу магістраль. Зокрема створять 128 «кисневих» точок. 

"На початку пандемії COVID-19 говорили, що саме ШВЛ рятують. ШВЛ рятують  найважчих хворих. Для людей у яких нормальний, або стандартний перебіг цієї хвороби, -  достатньо просто кисню. Ми повинні забезпечити кисневими точками всі лікарні", зауважив Сергій Моргунов. 

Сергій Моргунов додав, що у Вінниці системно працювали над тим, аби поступово збільшувати кількість обладнаних ліжок,  зважаючи на динаміку захворюваності на COVID-19. Оскільки розуміли, що окрім людей які хворіють на  коронавірус, є і люди з іншими хворобами, які також мають отримувати якісну медичну допомогу. Наразі у Вінниці планується облаштувати ще 404 кисневих точки на 500 ліжок. Цими вихідними до вже наявних 317 ліжок, додадуть ще 25 ліжок у міській лікарні № 3. 

"У першій міській лікарні наразі є сто сорок кисневих точок. Додатково, протягом тижня буде ще двадцять, тобто разом матимемо сто шістдесят. У третій лікарні буде сто шістнадцять. Вже на сьогодні готується п'ятдесят п'ять і ще друга черга ще п'ятдесят п'ять. Плюс ось цих сто двадцять вісім і всього у нас буде чотириста чотири кисневих точки на п'ятсот ліжок. Тому  забезпечимо відповідно киснем всі робочі  місця в цих ліжках, які ми створювали",  - наголосив Сергій Моргунов         

Міський голова зокрема додав, що необхідно зберігати відповідних спеціалістів  та, виховуючи  динаміку захворювання, і далі розвивати мережу “ковідних” ліжок”.    

 

 

Поділитися :