Новини

У Вінниці в рамках капремонту прибудинкових територій оновили два двори

23 вересня 2022, 16:43

На умовах співфінансування заасфальтували проїжджу частину, облаштували тротуар з пониженням бордюрів та паркомісць, встановили лавки й смітники.

Як повідомляють у міській раді, тривають роботи покращення благоустрою житлового фонду. Нещодавно будівельники завершили комплексний капітальний ремонт біля будинків по вул. Стельмаха, 17 та вул. Хмельницьке шосе, 77.  

Перед виконанням капітального ремонту ми обговорюємо деталі, а саме, побажання співвласників щодо вигляду прибудинкової території. Після узгодження пропозицій ми приступаємо до роботи, - розповів директор департаменту житлового господарства ВМР Роман Фурман.

Він також додав, що капітальний ремонт виконують після попередньої заміни зовнішніх інженерних мереж, такий підхід використовується вже понад п'ять років. Завдяки цьому вдається уникнути аварійних ситуацій.

Спектр робіт з капітального ремонту різний, від облаштування паркомісць до модернізації дитячих майданчиків. Роботи виконуються на умовах співфінансування, де 70% оплачує міська влада, а 30% – мешканці будинків.

Вінничани за бажанням можуть звернутися до департаменту житлового господарства та обговорити свої ідеї, за програмою співфінансування робіт з благоустрою, – розповів Роман Фурман.

Поділитися :