Новини

У Вінниці вдруге відбудуться Дні європейської спадщини

16 вересня 2020, 14:21

Вінниця вдруге долучиться до Днів європейської спадщини, підтримавши національну тему «Спадщина та освіта: уроки, які варто повторити». 

 

За повідомленням на сторінці у фейсбук департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, дні європейської спадщини триватимуть з 25-27 вересня, це загальноєвропейська ініціатива Ради Європи, яка передбачає доступ до закритих об’єктів, організацію інтерактивних виставок, презентацію нових екскурсій та унікальних подій з метою привернення уваги до матеріальної та нематеріальної спадщини.

Заходи з нагоди Днів європейської спадщини відбудуться за ініціативи департаменту маркетингу міста та туризму Вінницька міська рада  за підтримки Міністерство культури та інформаційної політики України, КП Центр історії Вінниці, Державний Архів Вінницької Області, обласних краєзнавчого та художнього музеїв.  

Всі екскурсії відбудуться за попередньою реєстрацією, яка триватиме до 12:00 24 вересня. На кожну активність потрібно реєструватися окремо. Одна реєстрація дозволяє забронювати одне місце на екскурсії, інших охочих потрібно реєструвати окремо. Детальну інформацію про перелік екскурсій та активні посилання для реєстрації на участь в них, можна знайти на сторінці департаменту маркетингу міста та туризму у фейсбук.  

Цьогоріч у вінничан та гостей міста буде можливість відкрити для себе комплекс Мури як освітньо-просвітницький центр, дізнатися секрети садиби Львовича, спробувати на собі методи середньовічного навчання, навчитися живопису та зануритися в історію освіти Вінниці.  

Програма Днів європейської спадщини : 

25.09.2020 - Екскурсія «Освіта в Мурах», онлайн екскурсія «В гостях у мецената». 

26.09.2020 -  інтерактивна екскурсія «Школа темних віків 2.0»; екскурсійна прогулянка містом «Від освіти до освіченості».

27.09.2020 - Інтерактивна екскурсія «Tabula rasa: навчання в живописі»; екскурсійна прогулянка містом «Від освіти до освіченості». 

 

 

 

 

 

Поділитися :