Новини

У Вінниці відбудеться благодійний захід «Герої без зброї»

14 березня 2023, 17:10

Захід «Герої без зброї» проведуть, щоб зібрати кошти на підтримку сучасних героїв, які допомагають людям без зброї, – рятувальників Херсона.

Як розповіла Місту над Бугом співорганізаторка проєкту Альона Мовчан, відвідавши захід можна буде підтримати хлопців, задонативши на тепловізори, які необхідні для виявлення осередку пожежі у важкодоступних місцях. 

«Герої без зброї – це благодійний мистецький захід, на підтримку пожежних рятувальників Херсона…Ми самі з Херсона… і хлопці працювали в окупації під українським прапором до 1 вересня….вони ризикували власним життям аби захищати мирне населення…тож, я думаю, нашим обов’язком є підтримати зараз їх, як вони підтримували нас. … Після окупації ворог вивіз усе пожежно-рятувальне обладнання. Благодійні організації підтримують вогнеборців, проте для їхньої належної роботи потрібно ще чимало! Зокрема, це тепловізори. Вони дуже потрібні для виявлення осередку пожежі у важкодоступних місцях», - каже пані Альона. 

Під час благодійного заходу лунатимуть вірші херсонської авторки, керівниці літературно-драматургічної частини херсонського театру ім. М.Куліша Альони Мовчан та пісні у супроводі акустичної гітари музиканта, херсонського пожежного рятувальника Віктора Ревенка. Вінниця стане сьомим містом, у якому пройде виступ. Раніше подібні заходи вже відбулись у Миколаєві, Одесі, Кропивницькому, Києві, Кривому Розі та інших містах. Загалом планується відвідати 10 міст.

Підтримати херсонських рятувальників можна як офлайн, так і онлайн.

«Ми організували поетично-музичний захід і їздимо із ними містами України. Ми вже були у шести містах…замовили перший тепловізор. Взагалі наша ціль – це зібрати кошти на три тепловізори. Тому ми всіх запрошуємо на захід…всіх, хто хоче підтримати просто морально всіх херсонців, які виїхали… ми чекаємо на усіх…», - підсумувала співорганізаторка проєкту.

У Вінниці благодійний мистецький захід «Герої без зброї» пройде 15 березня у культурному центрі «Галерея ХХ1» (вул. Архітектора Артинова, 12а).

Початок події о 18.00.

Поділитися :