Новини

У Вінниці відбудеться Міжнародний форум соціального підприємництва

27 серпня 2021, 09:13

Захід організовують для обміну кращими практиками муніципальної підтримки малого та середнього підприємництва, пошуку інноваційних бізнес-ідей і працевлаштування соціально вразливих груп населення.

Як розповіла Олена Присяжнюк, заступниця начальника відділу підтримки бізнесу управління економічної політики міського Департаменту економіки та інвестицій, перший форум з соціального підприємництва у Вінницькій громаді пройде 3 вересня в Донецькому національному університеті імені Стуса. Цільовою аудиторією форуму є вінничани, підприємці, викладачі вишів, представники громадських організацій, працівники органів місцевого самоврядування та соціального сектору.

Запрошені вінницькою міською радою міжнародні та українські експерти розкажуть власні історії успіху. Також під час форуму працюватиме локація "Швидкі бізнес-зустрічі", коли автори соціальних проєктів зможуть поспілкуватися з потенційними амбасадорами цих проєктів; буде презентовано курс з соціального підприємництва в закладах освіти та школу соціального підприємництва "VinSES". 

"У Вінниці відбудеться Міжнародний форум соціального підприємництва 3 вересня, на який ми запрошуємо усіх зацікавлених, а також усіх гравців сфери соціального підприємництва. Буде декілька локацій для того, щоб і представники бізнесу, і органи місцевого самоврядування, а також самі соціальні підприємці могли презентувати себе, свою продукцію, обмінятися контактами, налагодити нові партнерства і т.д. На панельну дискусію ми запросили міжнародних спікерів. До прикладу, Павла Шеремета – засновника Києво-Могилянської бізнес-школи. Також у нас планується вперше в Україні нагородження кращих соціальних підприємців міста. Для цього ми виділили бюджет з міської ради", – розповіла Олена Присяжнюк.

Вінниця першою в Україні розробила унікальну "Програму розвитку соціального підприємництва" спільно з канадським проєктом ПРОМІС. Очікуваний від неї результат – підтримати соціально орієнтований бізнес, створивши можливості для вінничан, яким важливо інтегруватися у суспільство через підприємництво. Сьогодні місто вже може поділитися першими власними успішними напрацюваннями у цій сфері. Тож програмою першого Міжнародного форуму соціального підприємництва передбачено і ярмарок-презентацію продукції, яку виробляють соціальні підприємства Вінниці. 

"На сьогодні підтверджена участь 16 підприємців, далі ми напрацьовуємо цю базу. Тому що не всі можуть презентувати свою продукцію, деякі лише надають послуги, тому ми пропонуємо їм демонструвати свої відео в холі Донецького університету, аби люди могли ознайомитись. До прикладу, у нас буде "Пекарня добрих справ", соціальне підприємництво "Клубок", "Кульбабка" (це представники інклюзивного соціального підприємництва), "Відкриті серця", "Джерело краси" та інші", – додала заступниця начальника відділу підтримки бізнесу управління економічної політики міського Департаменту економіки та інвестицій.

Офлайн-подія відбудеться з дотриманням карантинних заходів. Тож охочим взяти участь у форумі необхідно попередньо зареєструватися. Більше деталей – на офіційній сторінці Фейсбук "Соціальне підприємництво: Вінниця".

Поділитися :