Новини

У Вінниці відбудеться виставка "Кольори Індії"

25 вересня 2020, 09:55

Виставка присвячена до 70-річчя Республіки Індії. Глядачі відкриють для себе далеку країну у фотороботах індійського журналіста та українських художників  

Як розповів «Місту над Бугом» голова товариства «Україна-Індія» Володимир Ничипорук, міжнародну фотовиставку "Кольори Індії"  презентують у Вінницькому художньому музеї  25 вересня.  Виставка подорожує містами в  рамках всеукраїнського туру, присвяченого святкуванню  Дня  Республіки Індії в Україні.  Фотороботи індійського фотографа та журналіста  Капіш Гаура  та великого шанувальника Індії, художника з Житомира  Юрія Камишного  вже мали можливість побачити у Дніпрі, Києві та Чернігові. Це проєкт громадської організації "Товариство "Україна-Індія"

«Виставка присвячена семидесятиріччю Республіки Індії, і якоюсь мірою тридцятиріччю "Товариства "Україна-Індія", якому в листопаді буде тридцять років. Ми багато років пропагуємо культуру Індії, в основному танці, трошки йогу, хочемо ще аюрведу приєднати. Фотохудожник індус та два фотохудожники наші, один з Києва, другий з Житомира. Житомирянин – він заслужений художник України, дуже така цікава людина, закоханий в Індію, багато разів там буває, малює її та фотографує, все кольорово і природно, цікаві обличчя, пейзажі». – розповів Володимир Ничипорук

Фотограф Капіш Гуар виріс і живе в Нью-Делі. П’ять років тому отримав професійну нагороду за репрезентацію облич мешканців сучасної Індії. У 2017 році – нагороду від уряду Індії та увійшов до десятки індійських фотографів, які найбільш привабливо зображають рідну країну. 

Художник Юрій Камишний не перестає дивувати глядачів своїм незвичним поглядом на обличчя жителів Індії, їхню відкритість, доброзичливість  і виразність очей. Крім портретів індусів, на виставці відвідувачі побачать також фотосвітлини київського журналіста Геннадія Кравця.  На своїх світлинах він фіксує місця, пов'язані з перебуванням філософа Миколи Реріха в Індії. 

У вінницькому художньому музеї фотовиставка "Кольори Індії" експонуватиметься до 13 жовтня.

Поділитися :