Новини

У Вінниці відбудеться виставка у новому форматі: «Європейська площа: простір (не) пам’яті»

19 вересня 2022, 14:53

"Музей Вінниці" анонсує свою першу виставку в новому статусі.

Як повідомляють у міській раді, у рамках Днів європейської спадщини, команда Вінницького музею підготувала виставку під назвою «Меморіал Слави», що на Європейській площі. А також лекцію від докторки історичних наук Тетяни Кароєвої, про різноманітні етнічні спільноти, які проживали у Вінниці.

Упродовж років росія нам нав’язувала свої погляди на історію та минуле. Забирала нашу самобутність, нищила пам'ятні місця та знецінювали усе, що стосувалося українства та українського. Так сталося і з теперішньою Європейською площею. А колись тут розташовувався Міський сад.

Відвідавши виставку, ви дізнаєтесь про історію вінницького Меморіалу Слави, про те, хто і чому там похований, як воно  змінювалось і простір довкола себе, розповідає директор КЗ «Музей Вінниці» Олександр Федоришен.

Також відбудеться лекція «Етнічне розмаїття Вінниці: про що розповідає міський простір?». Її проведе докторка історичних наук Тетяна Кароєва. Під час лекції ви дізнаєтесь про різноманітні етнічні спільноти, які в різні періоди часу проживали у Вінниці, як вони тут опинилися та як впливали на розвиток міста.

Лекція «Етнічне розмаїття Вінниці: про що розповідає міський простір?» пройде 21 вересня о 17:30 в КП "Музей Вінниці" (вул. Симона Петлюри, 15а) Реєстрація на лекцію за посиланням.

Крім того, у Вінниці в межах відзначення Днів європейської спадщини  23 вересня о 16:00 проведуть круглий стіл - «Сталі практики роботи з нерухомими об'єктами культурної спадщини» в Музеї Вінниці. Реєстрація ТУТ

Виставка відбудеться 21 вересня у вежі Артинова (вул. Миколи Оводова, 20).

 

Поділитися :