Новини

У Вінниці відбулась магістральна (не)конференція EdCamp Vinnytsia "Освітній страйк. Виклики та точки зростання"

3 травня 2023, 10:08

Понад 200 учасників з різних куточків України (а це здобувачі освіти, їх батьки, учителі та освітні управлінці) доєднались до заходу, аби завдяки здобутим знанням розвивати освіту далі.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, (не)конференція "Освітній страйк. Виклики та точки зростання" відбулась цими вихідними у Вінницькому ліцеї № 4.

Розвиток інформаційно-комунікативних навичок, критичного мислення, сприяння підвищенню педагогічної майстерності, як пошуку ресурсу для зростання. Це безліч практичних кейсів для застосування у школі, досвід створювати освітні продукти, емоційне розвантаження - отримали освітяни України під час (не)конференції у 4 ліцеї.

"Сьогодні тут це не тільки вчителі, а ще батьки, учні, які доєднались до нас з різних регіонів України: Київ, Одеса, Кривий Ріг, Тернопільщина, Донеччина тощо. Таким чином ми залучаємо всіх учасників освітнього процесу, щоб на нашому заході створити справжню атмосферу спілкування, де ми можемо почути думку не лише освітян, але учнів і батьків, що дуже важливо та цінно", – розповіла координаторка проєкту Анастасія Крикун.

Заступниця директорки департаменту Ірина Божок, яка зауважила, що наразі відбуваються зміни у всіх галузях і особливо в освітній.

"Тим більше зараз, коли у зв'язку з війною, наші діти потребують особливої підтримки та розуміння. – Департамент освіти ВМР підтримує такі заходи, тому, що є розуміння того, тому що без розвитку змін немає, а українську освіту потрібно розвивати, і під час війни й особливо після завершення".

Також під час заходу діяла фотовиставка «Незламна освіта» та функціонував благодійний ярмарок, на якому були представлені авторські роботи учнів: мило, картини, браслети, іграшки тощо. Всі гроші, які отримали на ярмарку пішли на відбудову школи в Новому Бикові, що на Чернігівщині, яка зазнала жахливих руйнувань.

Поділитися :