Новини

У Вінниці відбулась презентація "Казочок для найменшеньких" Світлани Кравінської

9 червня 2021, 13:46

Видання містить 30 казок, кожна з яких доповнена графічними ілюстраціями Ірини Прокопчук.

Презентація книжки відбулась 8 червня. За задумом авторки і художниці, маленький читач може відчути себе співтворцем, розфарбувавши малюнки. Під час презентації Світла Кравінська розповіла, як створювала книжки.

"Взагалі починалися казки ще з дитинства писатися. Потім, коли я прийшла на радіо 14 років тому, у нас була передача "Вечірній дзвіночок", і я разом з моєю колегою Зоєю Тищенко озвучували казки, авторські і народні. Але часом під 5 хвилин підібрати казочку було важко – і писалися свої казки. А потім, коли вже діти народжувалися, то з'являлися нові герої, нові сюжети, бо діти надихають", – розповіла Світла Кравінська.

Водночас ілюстраторка Ірина Прокопчук зізналась, що це її перший досвід роботи з дитячою літературою. Каже, що спільна з авторкою робота була гармонійною.

"Ми познайомились зі Світланою, коли вона прийшла брати у мене інтерв'ю. Якось поки ми говорили, з'ясувалось, що я художник, вона казкарка, ану давай спробуємо. І ми таки спробували, і вийшло досить класно. Довелося кожну казочку перечитувати не один раз, і я намагалась показати не шматочок казки, а всю її в одному зображенні", – зауважила Ірина Прокопчук.

Аби присутні на презентації занурились в атмосферу казкового світу, Світлана Кравінська вмикала аудіоверсії своїх казок. Їх записували за участі її дітей та актора вінницького театру ім. Садовського.

Також на презентації виступали дитячий ансамбль сопілкарів Вінницької дитячої школи мистецтв "Зернятко" та дует "Інтонації".

Поділитися :