Новини

У Вінниці відбулась секція-зустріч освітян з усієї країни

2 жовтня 2023, 09:43

Під час заходу обговорювали освітній процес в умовах війни, зокрема облаштування укриттів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 28-29 вересня відбулась секція-зустріч освітян із всієї країни та Вінниччини, де вони обговорювали проблеми освіти. Організатори заходу - Асоціація міст України та департамент освіти ВМР.

Метою зустрічі стало обговорення викликів у сфері освіти та спільний пошук шляхів їх подолання.

На початку заходу заступниця міського голови Галина Якубович висловила подяку всім присутнім за їхню зацікавленість у справі освіти, яка впливає на майбутнє українських дітей.

"Завдяки ЗСУ та згуртованості громади, ми гідно витримали перший удар. Питання освіти є одним із пріоритетних для ВМР, оскільки міська рада не зволікала і шукала ресурси й можливості для облаштування безпечного середовища. Результатом його створення стало те, що сьогодні маємо 86% учнів громади, які навчаються офлайн. І ми продовжуємо роботу в цьому напрямку, щоб всі дітки мали доступ до якісної освіти в безпечних умовах", – зауважила Галина Якубович.

Вінницька громада, через департамент освіти та департамент капітального будівництва ВМР, представила приклади успішного облаштування простих укриттів та будівництва протирадіаційних споруд. Під час заходу обговорили оновлені вимоги до укриттів, оскільки були введені нові стандарти для будівництва захисних споруд.

"Також в онлайн форматі поспілкувались з Міністерством освіти і науки України щодо пропозицій формування бюджету 2024 у сфері освіти", – розповіла директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Головний акцент був зроблений на таких питаннях як формування освітньої субвенції на 2024 рік, виділення коштів на облаштування укриттів у школах, безоплатне харчування для дітей із пільгових категорій, а також інші фінансові виклики у галузі освіти.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :