Новини

У Вінниці відкрили четверту лабораторію для ПЛР-тестування на COVID-19

22 жовтня 2020, 16:18

Щодоби там планують  проводити в середньому 600 ПЛР-тестувань на COVID-19. На реалізацію проєкту з міського бюджету виділили 4 мільйони гривень. 

Лабораторію облаштували на четвертому поверсі вінницького лікувально-діагностичного центру, по вулиці Київській. На реконструкцію приміщення та обладнання, з  бюджету Вінницької міської ОТГ виділили 4 мільйони гривень. Як повідомив "Місту над Бугом" директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш, в лабораторії працюватимуть лише з відібраними зразками  біологічного  матеріалу, пункту забору тут не буде.  

"Метою створення даної лабораторії є збільшення кількості ПЛР досліджень для виявлення інфікування тому, що наявної потужності обласного лабораторного центру у зв'язку із тим, що кількість інфікувань збільшується, COVID-19   поширюється, громадяни не дотримуються правил запобігання інфікуванню  і також зростає попит на дослідження. Тому, за ініціативою міського голови було розпочато і вдало завершено проєкт створення сучасної, потужної, комунальної, муніципальної ПЛР лабораторії", - підкреслив Олександр Шиш. 

Працюватиме нова лабораторія у декілька змін.  Щодоби там планують  проводити в середньому 600 ПЛР-тестувань на COVID-19. Зокрема також братимуть для лабораторного дослідження зразки біологічного матеріалу  пацієнтів з коронавірусом, які лікуватимуться у вінницьких лікарнях №1 та №3.

"Після того, як нещодавно міністр МОЗ оголосив що лабораторні центри будуть закуповувати послуги у комунальних і приватних лабораторій по ПЛР дослідженням, ми розраховуємо, що напрямків роботи даної ПЛР лабораторії буде декілька. Перший це проведення ПЛР досліджень по зверненню громадян, тобто коли громадяни самостійно виявили бажання пройти ПЛР дослідження, другий  це виконання контракту  від обласного лабораторного центру на проведення  досліджень за урядовою програмою. Тобто, послуги даної лабораторії буде закуповувати обласний лабораторний центр за державні кошти і він буде отримувати в даному разі матеріали від мобільних бригад центрів первинно медико санітарної допомоги", зауважив Олександр Шиш 

На вході до лабораторії обладнали систему фейсконтролю, яка не лише ідентифікує обличчя, а й вимірює температуру тіла і перевіряє наявність засобів індивідуального захисту.

 

Поділитися :