Новини

У Вінниці відкрили новий мистецький простір АRТХАТА

2 серпня 2021, 16:10

Мистецьку локацію створили на місці фактично занедбаного приміщення, яке потребувало чималих зусиль для його відновлення. 

Реалізували проєкт, аналогів якому раніше не було в обласному центрі, три талановитих вінничанки: історикиня  Олена Танадайчук, художниця  Анна Новікова та проєктна менеджерка Катерина Франчук. У приміщенні  на вулиці  Хлібній, 14, облаштували робочу зону,  поєднавши білі фактурні  стіни з різними художніми  творами, від картин до інсталяції,  більш  камерну затишну кімнату з м’яким кріслом та простір на  відкритому  повітрі. Як розповіла "Місту над Бугом" ідейна натхненниця мистецького простору АRТХАТА Олена Танадайчук,  восени на усіх цих трьох локаціях проводитимуть  мистецькі  проєкти, відбуватимуться навчання і творчі колаборації.

“Сама ідея полягала в тому, аби створити ком’юніті для митців, для творчих людей, які б могли приходити сюди творити, генерувати нові ідеї. Насправді таких локальних просторів по Україні дуже мало. У Вінниці такого немає. Це перший такий простір для митців. Не лише для художників, це для письменників, для людей просто дотичних до процесу творення і мистецтва. Такий квартирник, багатовекторний простір, який буде займатися не лише розвитком культурного середовища, а й його створенням”, - поділилася Олена Танадайчук.

Розклад мистецьких заходів, які можна буде відвідати в АRТХАТі, вже у вересні, згодом опублікують на Фб-сторінці закладу. Це  будуть  кіновечори, зустрічі з цікавими художниками тощо. 

“Перший ми почнемо з історії кіно, андеграундного кіно. Потім це будуть вечори настільних ігор, неформальні зустрічі художників, можливо, для тих, хто працює в Вінниці в різних техніках, у різних напрямах. Ми не заточені лише на майстер-класи. Тому що просто майстер-класи це не про творчість, це просто повторення якоїсь техніки. Ми заточені на більш глобальні речі”, - пояснила історикиня.

Фото користувача Facebook: Alex Beard Photographer

Поділитися :