Новини

У Вінниці відкрили виставку пам’яті Героя України художника Валерія Брезденюка

17 лютого 2021, 12:01

Експозиція представлена у Вінницькому обласному молодіжному центрі "Квадрат".

Як ідеться на сайті Вінницької ОДА, відкриття виставки Валерія Брезденюка відбулось 16 лютого з нагоди сьомої річниці Революції Гідності. В експозиції представлені нагороди, світлини, особисті речі та художнє приладдя художника. Валерій Брезденюк творив у техніці ебро (малюнки на воді) та за своє життя створив понад 500 різноманітних картин. На початку свого творчого шляху Валерій полюбляв зображувати різноманітні геометричні фігури, трохи згодом – квіти. В останні роки свого життя малював портрети.

На відкритті були присутні донька Героя Небесної Сотні Юлія Кравчук, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна.

"Сьогодні варто згадати усіх Героїв Небесної Сотні, які ціною власного життя змінювали історію нашої держави. Вони загинули, але будуть жити, допоки буде пам’ять про них, допоки ми будемо згадувати та вшановувати їх. Це особливо важливо для прийдешніх поколінь", - наголосила Юлія Кравчук.

Нагадаємо, Валерій Брезденюк загинув 18 лютого 2014 року під час протистояння майданівців із силовиками біля Будинку профспілок. Поховали героя в рідному місті Жмеринка, де у пам'ять про нього названо вулицю.

Фото: www.vin.gov.ua

Поділитися :