Новини

У Вінниці відкриють “Музей Мужніх”

29 січня 2021, 13:10

Облаштувати заклад планують в приміщенні музею “Мій край – Поділля”, що по вул. Пирогова, 148. 

Ініціатива створення такого музею належить Зої Кузьменко, матері Героя Небесної сотні Максима Шимка. Над концепцією створення "Музею Мужніх" працює колектив Вінницького обласного краєзнавчого музею. У ньому планують встановити тематичні експозиції, які  розповідатимуть передусім про вінницьких Героїв Небесної Сотні, бійців АТО та ООС, ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та, можливо, ветеранів війни в Афганістані. Сьогодні на сесії міської ради Сергій Моргунов зазначив, що на проведення ремонту в приміщенні під майбутній заклад спрямують 1 млн грн.  

"Я хочу окремо подякувати Зої Кузьменко – матері Героя України, Героя Небесної Сотні Максима Шимка, що вона вийшла з такою пропозицією. На вулиці Пирогова ми передаємо приміщення комунальної власності для створення відповідного музею. Вже на сьогодні краєзнавчий музей, як основний реалізатор цього проекту, займається підготовкою і розробкою експозиції з відповідними київськими інститутами. Також окремо хотів би подякувати всім спілках учасників АТО/ООС щодо підтримки даного проекту", – зауважив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що раніше на Пирогова, 148 знаходився музей «Мій край – Поділля», який було відкрито в 1995 році за ініціативи начальника управління МВС у Вінницькій області Віктор Тяжлова на основі фондової колекції музею історії Вінницької міліції, що діяв з 1985 року.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :