Новини

У Вінниці відкриють реабілітаційний центр для військових «VinnDog help to life»

1 грудня 2023, 13:01

Працюватиме Центр на базі Муніципального притулку для тварин. «VinnDog help to life» передбачає каністерапію як ключовий аспект відновлення та емоційного розвантаження для військовослужбовців, які повернулися з фронту і потребують терапії.

Як інформують у міській раді, лікувальні сеанси з собаками для військових набули чималої популярності через дієвість. У реабілітаційному центрі будуть працювати кваліфіковані каністерапевти, психологи та кінологи, які тренуватимуть тварин.

У Муніципальному притулку розповіли, що робота може проводитися в індивідувальному та груповому форматах.

“Відкриття Центру стане найбільш ефективним методом для військовослужбовців, ветеранів Збройних Сил України, дітей і літніх людей, які часто є найбільш вразливими категоріями в плані соціалізації та емоційного благополуччя, – переконаний директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк. – Успіх каністерапії, передусім, залежить від правильної організації всього курсу допомоги: від професіоналізму колективу каністерапевтів до ставлення клієнта до конкретної тварини, а також рівня її підготовки”.

На думку керівника Муніципального притулку для тварин Леоніда Зелінського, собаки стимулюють людину до спілкування і часто їх присутність може стати приводом для бесіди, полегшують взаємодію з незнайомими людьми, пробуджують інтерес у співрозмовника, допомагають встановити довіру.

“Каністерапія є одним зі способів допомоги українським ветеранам та ветеранкам у боротьбі з психологічними травмами. Метод реабілітації за допомогою спеціально навчених собак добре зарекомендував себе в Україні ще до 2022 року. Раніше його використовували в роботі з дітьми, людьми з інвалідністю та в закладах для людей похилого віку. Нині собаки-терапевти працюють у реабілітаційних центрах для ветеранів бойових дій”, – Леонід Зелінський.

Концепція реабілітаційного центру «VinnDog help to life» передбачає облаштування території муніципального притулку для тварин, де відбуватимуться терапевтичні заняття. Там, за словами Юрія Семенюка, планують облаштувати вбиральню для людей з інвалідністю, а також встановити таблички зі шрифтом Брайля.

Фото: ілюстративне 

Поділитися :