Новини

У Вінниці відновили комплексні ремонти дворів: наразі лагодять двір на вулиці Левка Лук’яненка, 58

5 серпня 2022, 14:42

Ремонти проводять на умовах співфінансування з мешканцями: 70% вартості оплачує міська рада, 30% - співвласники будинків.

На сайті міської ради зазначається, що комунальні служби почали перший цього року капітальний ремонт прибудинкової території. Комплексні роботи проводять у дворі на вулиці Левка Лук’яненка, 58. Тут планується оновити вимощення навколо будинку, замінити бордюри та заасфальтувати проїжджу частину.

Директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман розповів, що попри виклики війни, у Вінниці відновили комплексні ремонти дворів на умовах співфінансування з мешканцями: 70% вартості оплачує міська рада, 30% - співвласники будинків. На таких умовах також облаштовують паркувальні зони, дитячі майданчики та встановлюють додаткові елементи благоустрою.

«Ремонти дворів проводимо комплексно – розширюємо проїжджу частину, облаштовуємо паркувальні місця, тротуари, робимо бордюри з пониженням для доступності маломобільних груп населення. Усі роботи, які проводяться у дворі, спочатку погоджуються з мешканцями. Співвласники цього будинку виявили бажання встановити три лавочки та три урни на умовах співфінансування», - розповів директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Роман Фурман додав, що у зв’язку з війною в Україні, довелося скоротити цьогорічний обсяг робіт по благоустрою прибудинкових територій. У 2022 році заплановано після заміни зовнішніх мереж тепло та водопостачання, що знаходяться в незадовільному стані, провести капітальний ремонт 12 прибудинкових територій.

Поділитися :