Новини

У Вінниці відремонтували та обладнали меблями й технікою поверх у гуртожитку для переселенців

19 вересня 2022, 18:19

За два місяці оновили 12 кімнат, де тимчасово зможуть мешкати понад 40 людей. Також тут нові кухня та санвузли з душовими. 

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов,  на днях у цих кімнатах оселяться родини з дітьми, які евакуювались до Вінниці у пошуках прихистку. Це один з поверхів гуртожитку, де щойно завершили ремонт за фінансової підтримки наших німецьких партнерів – товариства GIZ. Очільник міста проінспектував якість виконання робіт. 

Зазначається, що за два місяці оновили 12 кімнат, де тимчасово зможуть мешкати більш як 40 людей. Також - кухню та санвузли з душовими. Перед тим відремонтували дах, адже кімнати на найвищому 9-му поверсі. Вікна, двері – також нові. Підвели інтернет до кожної кімнати.

З меблями та постільними комплектами допоміг  Фонд громади "Подільська громада", який є одним з найбільш активних партнерів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Заручились підтримкою й інших міжнародних організацій.

Головне, що така синергія дала реальний результат. Нам вдалось створити більш затишні і комфортні умови для сімей, у яких росія забрала рідний дім. Ці люди чекають першої можливості повернутися додому, чекають Перемоги. І зараз їм дуже важливо відчувати підтримку, - йдеться у дописі мера. 

Міський голосова пообіцяв і надалі шукати додаткові ресурси для продовження ремонту у гуртожитку училища та покращити умови для більшої кількості родин переселенців. Зазначив, що потім в оновлених кімнатах житимуть студенти, які навчатимуться у закладі.

Поділитися :