Новини

У Вінниці визначили 35-го Почесного вінничанина

27 серпня 2021, 12:56

Нагороду переможцю вручать на День міста 11 вересня.

Звання "Почесного громадянина Вінниці" у 2021 році отримав художній керівник "Барвінку", Народний артист України, Заслужений діяч мистецтв Петро Бойко. Відповідне рішення прийняли сьогодні на сесії міськради. За словами Сергія Моргунова, "Барвінок" – це візитівка нашого міста і їх виступи підкорили не лише Європу, а й весь світ загалом.

"Я думаю, що справедливе рішення прийняла комісія. Тим більше, що "Барвінок" є візитівкою не тільки міста Вінниці, а й області – враховуючи те, наскільки вони часто представляли Вінниччину й Україну на різних міжнародних майданчиках і фестивалях. І сама діяльність безпосередньо Петра Адольфовича достатньо ефективна в частині керівництва цим колективом", – зауважив міський голова.

Загалом цьогоріч на звання почесного громадянина міста Вінниці претендували четверо кандидатів. Крім Петра Бойка, заслужений будівельник України, почесний культурний консул Грузії в Україні Володимир Гігінеїшвілі, Прем'єр-міністр України 2016-2019 рр., міський голова 2006-2014 роки, Володимир Гройсман, почесна ветеранка України, полковник міліції Ольга Твердохлєбова.

За результати опитування, що його було проведено серед вінничан ГО "СОЦІНФО" найбільшу підтримку серед вінничан здобув Володимир Гройсман. Проте експрем'єр-міністр України вивірив зняти свою кандидатуру. Таке ж рішення прийняв Володимир Гігінеїшвілі. Тож членам комісії довелось обирати між двома претендентами, що залишились. Більшість членів комісії (15 осіб) підтримали Петра Бойка. Тепер це рішення остаточно затвердили депутати на сесії міської ради. 

Поділитися :