Новини

У Вінниці визначили категорії населення, які матимуть безлімітний проїзд у муніципальному транспорті 

25 червня 2021, 18:25

За ці послуги підприємству "Вінницька транспортна компанія" відшкодовуватимуть кошти з бюджету громади.

Як повідомляють на сайті Вінницької міськради, батьки багатодітних сімей, які мешкають на території вінницької громади, та в яких виховують п’ятеро і більше дітей, а також діти-сироти  й  позбавлені  батьківського піклування матимуть необмежену кількість поїздок у міському електротранспорті. Таке рішення прийняли депутати на черговій сесії міської ради.

У  Вінниці проживає 248 таких діток.  Вони отримають електронні проїзні  квитки з необмеженою кількістю поїздок. Квитки цим категоріям пільговиків видаватимуть безкоштовно.

Зазначається, що так само як і за проїзд учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та прирівняних до них осіб,  які не проживають у Вінницькій міській територіальній громаді, але приїжджають до міста на лікування в медичні заклади.

З 2015 року держава не відшкодовує кошти за перевезення пільгових категорій населення транспортним підприємствам в міському електротранспорті та автомобільному транспорті загального користування. І їх компенсують бюджети громад. Наприкінці минулого року учасники бойових дій, які їздять до Вінниці на лікування, звернулись з пропозицією та проханням до органів місцевого самоврядування – щоб на час перебування у медичному закладі вони могли користуватись пільгами на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, - йдеться у повідомленні. 

Фахівці департаменту соціальної політики міської ради обговорили це питання з керівниками медичних установ. І було прийнято рішення, що заклади отримають електронні квитки, якими зможуть користуватись пільговики. А міська рада буде відшкодовувати транспортній компанії вартість перевезення учасників бойових дій за рахунок бюджету громади. 

 

Поділитися :