Новини

У Вінниці визначили переможців конкурсів «Новорічна композиція» і «Український сувенір» 

18 січня 2022, 15:36

Всеукраїнські конкурси проводили в онлайн-режимі на базі обласної станції юних натуралістів.

У двох конкурсах загалом представили свої роботи близько 400 учасників із різних територіальних громад Вінниччини. По десять кращих із них відібрали до фінального Всеукраїнського етапу. Про це повідомляють у пресцентрі Вінницької обласної станції юних натуралістів.

В конкурсі «Новорічна композиція» була представлена святкова флористика. Кращих визначали у семи номінаціях. Серед переможців журі особливо сподобалися роботи вихованців Бершадської і Вінницької станцій юних натуралістів і Муровано-Куриловецького будинку дитячої творчості.    


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


На конкурс «Український сувенір» не допустили роботи, виконані у новітніх стилях – оригамі, квілінгу тощо. Натомість високо оцінювалися українські традиційні техніки: вишивка, петриківський розпис, плетіння із лози, рогози і соломи. Були представлені копії стародавніх іграшок, збережених протягом декількох поколінь; предмети вжитку, що є зразками традиційної української сувенірної продукції; сучасні саморобні іграшки і предмети вжитку, виготовлені сза родинними традиціями.

Переможців визначали у трьох вікових категоріях. Серед них були вихованці Ладижинського міжшкільного навчально-виробничого центру «Спадщина» і Муровано-Куриловецького будинку дитячої творчості.  

Читайте також:
У Вінниці відбувся фінал караоке-шоу «Зірка на ялинці»

Поділитися :