Новини

У Вінниці визначили переможців конкурсу бізнес-ідей "Ти зможеш! Ми допоможемо!"

9 липня 2021, 11:35

Вони отримають по 50 тисяч гривень від тематичного фонду "Арсенал Підтримки" для реалізації власних проектів.

Як зазначила в ефірі "Місто над Бугом" голова правління Фонду громади "Подільська громада" Олена Данілова, переможцями стали двоє вінничан – учасник бойових дій Леонід Гуменний і дружина ветерана, переселенка Юлія Гаврилюк. Вони отримають по 50 тисяч гривень від тематичного фонду "Арсенал Підтримки" для реалізації власних проектів – "Домашні смаколики від Юлії" та "Виробництво продукції з в’яленого м’яса".  

"У нас було 10 критеріїв, у кожному з них різна варіація балів. Насправді ідей було дуже багато, але тих, хто зумів перетворити їх на бізнес-план, хто чітко усвідомлював усі ризики, було всього дев'ять. А ось 2 переможців було обрано згідно з критеріями. Кошти акумулювалися і від наших партнерів з-за кордону, і від самих учасників тематичного фонду "Арсенал підтримки". Ми завжди намагаємося робити все максимально прозоро", – розповіла Олена Данілова.

Для майже трьох десятків охочих спробувати власні сили в конкурсі бізнес-ідей провели навчання. Після чого кожен учасник презентував свій проєкт. З авторами двох найкращих бізнес-планів, які власне і стали переможцями конкурсу, було підписано угоди про фінансування.

"В результаті ми маємо два чудові переможці, які отримали 54 тисячі гривень і 50 тисяч відповідно на підсилення свого бізнесу, тому що він вже існуючий у них. Але на початковому рівні, тому це точно їх підсилить і дасть поштовх рухатися далі", – додала Олена Данілова.

Так, переможниця конкурсу Юлія Гаврилюк планує вкласти грантові кошти у розвиток власної справи. Зокрема, придбати обладнання, необхідне для зберігання продукції. Інший фіналіст проєкту, ветеран Леонід Гуменний, лише планує підкорювати ринок. Але тепер він впевнений, що його справа, яка починалась як хобі, тепер має всі шанси на успіх.

Поділитися :