Новини

У Вінниці волонтери та атовці до дня Захисника України підготували інтерактивну гру для школярів

12 жовтня 2020, 14:01

Автори проєкту, через інтерактивну гру, хочуть розповісти сучасним дітям про війну, яка триває на Сході України та забезпечити спілкування з ветеранами.  Навчання проходитиме в рамках "Уроку звитяги".

  

Інтерактивна пізнавальна гра для учнів середньої школи, розповідає дітям про російсько-українську війну та пояснює  хто такі добровольці, кіборги й  волонтери. Розробили названу гру представники “Міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їх сімей та сім’ям загиблих”.  Про це "Місту над Бугом" розповіла комунікаційниця центру Марія Довжик. За її словами, підготували гру для школярів до дня Захисника України.  У такий спосіб, застосувавши сучасні технології,  в умовах карантину, хочуть звернути увагу молодого покоління на тему війни, яка триває на Сході України та організувати своєрідні онлайн-зустрічі з учасниками бойових дій. 

"Учням роздаватимуть картки з питаннями про сучасну російсько-українську війну та пропонуватимуть самостійно  дати відповіді. Після чого можна переглянути відео-відповіді, записані учасниками бойових дій, відсканувавши qr-коди" - повідомила Марія Довжик 

 Наразі надрукували 200 комплектів карток і  їх передали Департаменту освіти Вінницької міської ради для розповсюдження у школах міста.

"Ми вже передали картки на Департамент освіти Вінницької міської ради, і Департамент освіти буде передавати ці картки у школи. Розраховано було на всі школи. Ми зробили  200 наборів карток для учнів середніх класів п'яті і дев'яті класи. Ми це присвятили до дня Захисника України, але якщо інші школи, освітні заклади в області чи можливо навіть інших міст захочуть таку гру в себе запровадити в школі, без питань. Вони  можуть звертатися до нас в центр або поштою, будь-яким способом і ми  обов'язково надамо в електроному вигляді всі вихідні матеріали, щоб вони могли у себе видрукувати і впровадити таку групу", - пояснила Марія Довжик.  

 Як зазначила Марія Довжик, розробили гру за благодійні кошти.

Поділитися :