Новини

У Вінниці вручили сертифікат на придбання автомобіля учаснику АТО/ООС Сергію Схабику

8 жовтня 2021, 09:04

У місті щороку напередодні Дня захисників і захисниць України відзначають жителів ВМТГ, які отримали інвалідність внаслідок війни.

Напередодні відзначення Дня захисників і захисниць України вінницьким учасникам АТО/ООС вручають сертифікати на придбання автомобілів.  Цього року такий сертифікат міський голова Сергій Моргунов вручив учаснику АТО/ООС Сергію Схабику. 

"Традиційно напередодні Дня захисника Вітчизни ми відзначаємо наших найкращих героїв, які захищають нашу країну на Сході, на війні з Росією. І ми вручаємо їм сертифікати – фактично забезпечуємо фінансами на придбання легкового автомобіля", – відзначив Сергій Моргунов.

35-річний вінничанин внаслідок поранень на війні має інвалідність третьої групи. Сергій Схабик захищав незалежність нашої держави на Сході України впродовж 2016-2017 років у складі військової частини А1445. Каже, брав участь у бойових діях в районі міста Сєвєродонецьк Луганського області, де внаслідок артилерійського обстрілу отримав мінно-вибухову травму. За мужність та героїзм чоловік нагороджений відзнакою Президента України "За участь в АТО".

"Службу я проходив в 131 окремому розвідувальному батальйоні. Спонукало мене до цього те, що свою державу потрібно завжди захищати, не стояти осторонь, боронити її. Служив я в 2016-17 роки, було в мене поранення, контузія. У мене сім'я, маленька дитина – 7 місяців. Хочу сказати: "Тримайтеся, хлопці, перемога буде за нами!" – наголосив Сергій Схабик.

Фото: Фейсбук/Вінницька міська рада

Поділитися :