Новини

У Вінниці встановили вже понад 400 систем автоматичного відкриття замків в укриттях житлових будинків

10 листопада 2023, 15:40

Системи автоматичного відкриття замків планують встановити у всіх укриттях у житлових будинках, які мають вхід зовні.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, процес встановлення цих систем розпочався влітку з освітніх закладів громади. Нині зусилля профільних департаментів та підрозділів міськради направлені на забезпечення безперешкодного доступу в укриття, розташованих у житловому секторі.

Завдяки злагодженій роботі працівників комунальних підприємств та свідомій позиції мешканців будинків системи автоматичного відкриття замків вдалось встановити у понад 400 укриттях, які розташовані в багатоквартирних будинках міста.

“Ми розпочали цей процес наприкінці літа - початку осені. Станом на кінець вересня, ми уже мали понад 150 встановлених автоматичних замків. Сьогодні, їх кількість уже перевищила 400. Насправді встановлення цих систем - це досить зручний механізм, адже двері укриття відкриваються автоматично і відповідальним за їх стан та доступність людям, під час тривоги уже не потрібно бігти та відкривати їх. Поки триває війна, кожна повітряна тривога несе потенційну небезпеку, тому доступ до укриття може врятувати комусь життя”, - директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький.

З 400 встановлених систем автоматичного відкриття замків - близько 300 змонтували в укриттях будинків, які знаходяться на балансі управляючих компаній, решта - будинки з ОСББ. Такі системи планується встановити у всіх укриттях, розташованих в житлових будинках, які мають вхід зовні.

“Щиро дякуємо мешканцям будинків, які проявляють свідому позицію та сприяють встановленню автоматичних систем відкриття замків - в такому випадку ми маємо швидкий результат. Сподіваємось на подальше розуміння містян, адже без відповідної підтримки містян ми не можемо виконувати передбачені роботи”, - зазначає очільник департаменту житлового господарства.

Після оголошення повітряної тривоги в області, замок відкривається автоматично і залишається відчиненим до кінця тривоги. Після сигналу про відбій, через певний час замок зачиняється самостійно. Проте, якщо хтось залишився в укритті в цей момент, він може відкрити двері зсередини. Для цього потрібно натиснути відповідну кнопку.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :