Новини

У Вінниці встановлюють ілюмінацію до новорічно-різдвяних свят

4 грудня 2020, 13:35

До того ж, у місті з'явиться декілька фотозон. А Європейську площу прикрашатимуть оригінальні зірочки, виготовлені учнями вінницьких шкіл.

Карантин вніс свої корективи у різдвяні та новорічні святкування. Як раніше повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, цього року головної вінницької ялинки в Центральному парку ім. Леонтовича не буде. Також там не встановлюватимуть фуд-кортів. Усі святкові заходи відбуватимуться в онлайн-форматі.

Проте, як зазначив в ефірі радіо "Місто Над Бугом" директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, місто буде прикрашено святковою ілюмінацією. Зокрема, на Майдані Незалежності буде облаштована невеличка фотозона з героями улюблених мультиків для дітей, великими подарунковами пакунками у вигляді святкових інсталяцій та ялинки зі світлодіодними ліхтариками. Також на Майдані Незалежності буде встановлено традиційний вертеп. Ще одну невелику фотозону розгорнуть на площі "Ліверпуль". Усі охочі зможуть пофотографуватись на цих локаціях та створити собі святковий настрій.

"Міське комунальне підприємство "Вінницяміськсвітло" займається підключенням. Тобто все готується, як завжди, за традицією до 19 грудня - до Дня святого Миколая, до початку новорічно-різдвяних заходів", - розповів Максим Філанчук.

6 січня на Європейській площі буде встановлений традиційний Дідух*. Також площу інсталюють оригінальними зірочками, які виготовлять учні вінницьких шкіл, гуртків та клубних формувань. Серед них буде проведено онлайн-конкурс, і ті його учасники, які виготовлять кращі зірочки, отримають подарунки.

* Дідух (його ще називають дід, коляда, колядник, сніп, король) - українська різдвяна прикраса, символ пожертвування найкращого збіжжя у хліборобських культурах. Дідух символізує урожай, добробут, багатство, безсмертного предка, зачинателя роду, духовного життя українців, оберега роду. 

Поділитися :