Новини

У Вінниці втретє відбувся патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка

16 лютого 2022, 15:55

Упродовж години школярі створювали панно та інформаційні постери про Героїв Небесної Сотні, з яких підготували тематичну виставку в актовій залі Палацу дітей та юнацтва.

Ідея започаткувати фестиваль виникла у мами Максима, Зої Кузьменко, та міського департаменту освіти. На думку мами Героя Небесної Сотні, такий формат фестивалю допоможе молоді краще вивчити сучасну історію України та дізнатися нову інформацію  про сумні і героїчні події Революції Гідності, а також про кожного з патріотів, які загинули на Майдані. 

"Потрібно, щоб знали наших сучасних героїв. Вирішили провести фестиваль патріотичної пісні. Діти готуються, а разом з тим вони вивчають історію. Цьогоріч трохи змінився формат, більше вже знають про нашого вінницького Максима - вирішили, щоб знали про всіх героїв. Щоб діти торкнулися до життя кожної людини, яка загинула на Майдані", - зауважила Зоя Кузьменко.

Символічно те, що фестиваль української патріотичної пісні імені Героя України Максима Шимка, припав на День єднання українців, який сьогодні вперше відзначає наша держава.  А це особливо важливо для формування почуття шанобливого ставлення до України та подвигу Героїв Небесної Сотні, - каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. За її словами, участь у фестивалі взяли учні усіх загальноосвітніх шкіл міста, роботи яких теж утворили своєрідний ланцюг єднання. 

"Сьогодні, напевно, кожен свідомий українець прокинувся вранці і помолився Богу, що ми прокинулись під мирним небом, що почався звичайний ранок. Наша країна постійно переживала нашестя і напади, але, напевне, тому, що ми все життя стійкі. У нас на небі дуже багато ангелів-охоронців. І Герої Небесної Сотні - це теж ті янголи, які відправились на небо і охороняють нашу державу", - додала Оксана Яценко.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :