Новини

У Вінниці ввели в експлуатацію новий корпус дитячого садочка №16, що на вулиці Зерова

10 лютого 2022, 15:46

Завдяки додатковому поверху в дошкільній установі займатиметься вже дев’ять груп, а не шість, як було раніше.

Його збудували на місці аварійного приміщення 1936 року. Дитячий садок «Бджілка» можуть відвідувати до 300 маленьких вінничан, які проживають у цьому мікрорайоні. Він обладнаний усім необхідним для комфортного перебування діток. Харчоблок відповідає вимогам системи з управління безпекою харчування. 

На першому поверсі є кімната для інклюзивної групи. Також створили креативний простір для занять у гуртках. Маленькі дослідники зможуть спостерігати за вечірнім небом у телескоп та проводити хімічні досліди у дитячій лабораторії. Створити гарні умови для перебування маленьких вінничан у дитсадку «Бджілка» вдалося завдяки фінансовій підтримці держави, наголошує міський голова Сергій Моргунов.

"Я думаю, що в першу чергу повинні бути задоволені дітки і батьки, а також вінничани, які проживають у цьому мікрорайоні. Зі свого боку, я задоволений тим, що перша черга цього проекту успішно реалізована. Якщо згадати, як ми починали його у 2018 році, той на той час не було достатньо ресурсів. Загалом перша черга обійшлась в 60 мільйонів гривень, з яких 50% - це кошти територіальної громади. І завдяки підтримці голови ОДА, це також кошти Регіонального фонду державного розвитку. Далі ми будемо працювати над другим корпусом", - зауважив міський голова.

За рахунок коштів державного бюджету планують провести реконструкцію з утепленням другого корпусу дитячого садочка. Місто подало заявку щодо співфінансування 25 мільйонів гривень на Державний фонд регіонального розвитку. Та вже отримало підтвердження про виділення перших 14 мільйонів гривень. Коли розпочнуться роботи з реконструкції другого корпусу, то дітей зі старого приміщення – поступово переведуть у новозбудовану триповерхову будівлю. Про це розповіла директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

"Коли розпочнеться реконструкція другої черги садочка, діти із 8-ми груп будуть переведені в нові групи новозбудованого корпусу, і ми будемо добирати ще одну групу. Але передусім ми будемо пропонувати повернутися тим дітям, які колись перевелись в інші заклади, поки відбувалась реконструкція. Хочу сказати, що черги в цей садочок вже немає, але є черга в мікрорайоні (32 дитини), тоді як загальноміська становить 282 дитини. Взагалі це найменша черга по Україні, тому що міська влада активно працює по будівництву садочків, відкриттю груп", - додала Оксана Яценко.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :