Новини

У Вінниці з бюджету громади виділили 1,5 млн грн на облаштування приміщення для агрохабу

25 червня 2021, 13:58

Агрохаб –  одна з ініціатив в рамках спільного проекту, який реалізується Вінницею у співпраці із містом Діжон та Міністерством закордонних справ Франції. 

Як йдеться на сайті Вінницької міськради, рішення про виділення коштів на ремонт приміщень, де планують розмістити агрохаб, прийняли депутати міськради на сесії 25 червня. Його облаштують на базі Вінницького національного аграрного університету.

Міський голова Сергій Моргунов, зазначив, що це важливе стратегічне питання не тільки для міста Вінниці, а й регіону. Наразі у світі є реальна загроза мати дефіцит харчових продуктів в майбутньому, тому створюємо агрохаб.

Тому разом з нашими колегами з аграрного університету та Діжоном ми створюємо агрохаб. Наша частка як громади – 1,5 млн грн для проведення відповідних ремонтних робіт. А далі, думаю, разом ми працюватимемо над створенням спільних інноваційних рішень, які пов’язані із сільським господарством. До Вінниці приєдналися громади, де багато сільськогосподарських земель. І ми маємо розуміти, що з цим робити, не тільки з точки розвитку малого та середнього бізнесу в частині аграрного сектору, - зазначив міський голова Сергій Моргунов. 

 

Поділитися :