Новини

У Вінниці з'явиться регіональне представництво Українського національного комітету Міжнародної торгової палати

14 грудня 2020, 15:45

Представництво допомагатиме місцевому бізнесу розвиватися і виходити на міжнародні ринки.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 14 грудня у Вінниці відбулось підписання угоди про співробітництво та координацію діяльності між Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) та Вінницькою міською радою. 

Генеральний секретар ICC Ukraine Дарія Заболотня зазначила, що стартова угода про співпрацю була підписана 5 років тому, коли міським головою був Володимир Гройсман. Наразі в сучасних умовах напрямки партнерства потребують нової деталізації, окрім того організація розглядає Вінницю як економічно сильного партнера.

В угоді йдеться про створення регіонального представництва ІСС Ukraine, яке сприятиме налагодженню зовнішньоекономічних зв'язків вінницького бізнесу з закордонними партнерами. 

"Ми відкриваємо у Вінниці регіональне представництво ICC Ukraine. В кожному регіоні є свій представник, який займається і допомагає бізнесу, підприємцям розвиватися і виходити на міжнародні ринки. Нашою командою ми допомагатимемо місцевому бізнесу. Нам потрібно зрозуміти, на яких умовах ми зможемо працювати і дізнатися більше про ваші потреби. Ми вбачаємо Вінницю як потужний регіон і потужний економічний партнер. Думаю, ми швидко оберемо точки співпраці", - зауважила генеральний секретар ICC Ukraine Дарія Заболотня.

Міський голова Сергій Моргунов зауважив, що, за результатами Всеукраїнського муніципального опитування, Вінниця 6 років поспіль залишається лідером по комфортності проживання і задоволеності мешканцями якості послуг. Окрім того, нині фактично завершився процес децентралізації. У Вінницькому регіоні – 64 територіальні громади, кожна з них має відповідний потенціал і кожна із них має відповідний запит.

"Я вважаю гарним здобутком, що за останніх чотири роки ми у місті змогли відкрити три нових заводи. З точки зору динаміки для міста - це досить непоганий результат роботи по залучення інвестицій: як вітчизняних, так і закордонних.  Також ми очікуємо будівництво заводу групи компанії HEАD - це обладнання для зимових видів спорту.  Ми зацікавлені в тому, щоб розвивалося підприємництво і виробництво. Я хочу, щоб наша подальша співпраця не зупинилася виключно в рамках міста, а навпаки – поширилась на весь регіон", - наголосив Сергій Моргунов.

Поділитися :